- Rodinné trhy Ružinovčanov
- Cookie for a Bookie
- Detské ihrisko Jadrová
Class English Social Club
Pred letom to bol len nápad, dnes už máme za sebou dva eventy. Neformálne stretnutia v angličtine, kde si môžete dobre pokecať, zabaviť sa a spoznať nových ľudí alebo aj spolužiakov z kurzov. Aj to je Class English Social Club. A vôbec nemusíte hovoriť po anglicky plynule.
Začali sme brainstormingom s našimi študentami.
Už dlhšie sme rozmýšľali, ako dať najmä našim študentom viac než lekcie s lektormi. Ako im sprostredkovať reálnu konverzáciu z reálneho života. Trochu sme medzi nimi počas kurzov prebádali, či by vôbec o niečo také bol záujem. A čuduj sa svete, bol. V júni sme sa spolu len tak stretli a vyšiel z nich celkom dlhý zoznam aktivít.
Prvý event bol príjemným prekvapením.
24. september was a perfect day for a perfect day. Doslova, lebo sme si mysleli, že príde tak 1 a pol človeka, keďže máme celkom veľa nových študentov a noví ľudia sa väčšinou chvíľu rozkukávajú. No bolo nás tam okolo 15, čo sme už považovali za úspech. Najpodstatnejšie však bolo, že sme sa dobre bavili. A v angličtine.
Svojou troškou do mlyna zábavy prispel aj náš juhokórejský študent Collin, doniesol karaoke set. Lebo taký English Social Club má byť najmä miestom, kde sa cítite dobre, v pohode a rozviažete si svoj anglický jazyk. Však načo je kurz angličtiny, keď ho nie je kde využiť? Alebo naopak, ešte precvičiť, aby som nabudúce viedol tak trochu decentný small talk. Každému podľa svojej chuti. Party mala skončiť o pol 10. Ed prišiel domov o pol 1.
V druhom sme pridali bonus.
V stredu 22. októbra sme mali ďalší event. Pumpkin and Wine. Rozdiel oproti predošlému bol bonusový miniprogram na začiatku. Malá škola varenia tekvicovej polievky v angličtine (ak chcete aj vy ochutnať, navarte si podľa receptu nižšie), opäť karaoke od Collina, kedy Mark prekonal svoju karaoke antipatiu a zaspieval (ak nepoznáte Marka, tu je jeho najznámejšia pesnička “Koľko je hodín. Deväť”), vyrezávanie Jack O’Lanterns s Hennou, či Dobble s Edom. Udialo sa tam veľa pekných vecí, napr. Collin sa cítil ako doma a nalieval vínko, Tomáš zas priniesol Henne jej obľúbený cider, ktorý bežne v obchodoch nedostať, a tak. Aby som nezabudla, Ed zas neprišiel pred polnocou. Nabudúce zariaďujem celovečerný babysit.
Aaaa, nabudúce. Zapíšte si do kalendára:
November 19, 2014
December 17, 2014
January 14, 2015
February 18, 2015
March 18, 2015
April 22, 2015
May 20, 2015
June 10, 2015
Príďte, aj s kamošmi
PS: sľúbený recept na polievočku:
Creamy Pumpkin soup by Lili
Ingredients
1 tablespoon (tbs) Coconut/Olive Oil
2 onions, peeled, coarsely chopped
2 cloves garlic, peeled, grated/pressed and finely chopped
1.5 kg butternut pumpkin, peeled, coarsely chopped/diced
2 carrots, peeled, coarsely chopped
1 bigger potato, peeled, diced
1 tbs ginger, finely chopped or grated
1 litre of vegetable stock/water
salt’n'pepper
200 ml coconut milk
2 tsp ground coriander (cilantro) (I didn’t have it)
1 tsp ground cumin
1 bunch coriander (cilantro) leaves, chopped roughly (I didn’t have it)
lime
Instructions
Heat the oil in a large saucepan over medium-high heat before adding the onion and garlic. Cook until the onion becomes translucent. Add the pumpkin, potato and carrots together with ground coriander, cumin, fresh ginger, salt’n'pepper. Roast and keep stirring until aromatic before adding the stock or water. Bring to the boil. Reduce heat to low and simmer and stir occasionally. Cook for 30 minutes or until the pumpkin is tender. Remove from heat and allow to cool slightly. Add most of the chopped coriander (cilantro) leaves to the slightly cooled soup, but reserve some to garnish the soup. Use a blender and blend the soup until smooth. Then add the coconut cream or milk (depending on how diet conscious you feel) according to your tastes, squeeze in some lime juice and season with salt’n'pepper to taste. Serve garnished with fresh coriander (cilantro) or pumpkin seeds and even a sprinkle of chili flakes or fresh chili, if you like.
Bon apetit!
Vaša Libuš